Zupa dyniowa w Adwencie

Zupa dyniowa w Adwencie

Z wielką przyjemnością informuję, że MacLawye® „pozyskał” nowego Autora. Pan Mecenas Marek Morawski zgodził się na 'przedruki’ jego krótkich przepisów-felietonów, które konsekwentnie publikuje na fb, udostępniając w grupie dyskusyjnej Adwokatura Polska w cyklu wpisów „Adwokatura od kuchni”. I takim tagiem [adwokatura od kuchni] oznaczane będą wpisy Pana Mecenasa na portalu MacLawye® w dziale Sztuka Kulinarna. Przeczytaj przepis na zupę >>>

Sztuka i kultura restauracyjna w Poznaniu

Sztuka i kultura restauracyjna w Poznaniu

Jako teoretyk sztuki kulinarnej dokonuję na podobieństwo uczonych w prawie, różnych kwalifikacji: sztuka restauracyjna  to – jak nazwa wskazuje – ten dział sztuki kulinarnejj, który zajmuje się nie tylko prowadzeniem restauracji ale bywaniem w nich. A może przed wszystkim bywaniem. Nader rzadko (chyba dotychczas ani raz) nie publikowałem na MacLawye® – w dziale sztuka kulinarna – materialów innych autorów. Tym razem czynię wyjątek dla Roberta Makłowicza. Ten znakomity gawędziarz kulinarny odwiedził Poznań i dosłownie przed kilkoma dniami była premiera odcinka Jego podcastu pt. wielokulturowy Poznań. Trzeba było Makłowicza, żeby odkryć to co mam w zasiegu spaceru. ***