Zrazy zawijane po polsku

Zrazy zawijane po polsku

Zrazy zawijane to danie wyśmienite, wizytówka naszej polskiej kuchni, warte są grzechu, zaskoczą  swoim zapachem i aromatem najbardziej wybrednych przy naszym stole . Po mału rozkrawając zrazy dociekając co jest w środku ogarnia nas amok dobrych smakowych odkryć i wspaniałych odczuć, a z każdym kolejnym soczystym kęsem napawamy się pozytywną energią i przyjaznym uczuciem do biesiadników przy naszym stole.

Kaczka adwokacka

Kaczka adwokacka

Adwokatura od kuchni adw. Marek Morawski Martwiły się inne kaczki: „Co będzie z takiej dziwaczki?” Aż wreszcie znalazł się kupiec: „Na obiad można ją upiec!” Pan kucharz kaczkę starannie Piekł, jak należy, w brytfannie, Lecz zdębiał obiad podając, Bo z kaczki zrobił się zając, W dodatku cały w buraczkach. Taka to była dziwaczka! Tak to przedstawił Jan Brzechwa, nasz polski adwokat i poeta, a jak to zrobi Adwokatura od kuchni. Nie ma lepszego pomysłu na reprezentację naszej kuchni , jak kaczka po polsku. Przygotowanie tego dania wbrew pozorom nie jest skomplikowane , natomiast wymaga czasu i „dozoru” piekarnika; niestety dozór osobisty, inaczej się nie da. Kaczkę rozmrażamy, należy jednak pamiętać, że […]

Halibut w borowikach

Halibut w borowikach

Halibut jest nie tylko cennym źródłem białka ale zawarte są w nim również znaczne ilości witaminy B6, B12 oraz jest ważnym źródłem składników mineralnych takich jak potas, selen i to czyni go świetnym rozwiązaniem dla osób poszukujących ryb małokalorycznych i o dobrym smaku. Smak halibuta, jego soczystość, rozpływanie się w ustach, decyduje o jego walorach i gościnie na naszych stołach.